our News

McKesson biedt NTS in samenwerking met SemLab

Nieuwegein, 10 mei 2011 – McKesson Nederland B.V. biedt de Nederlandse Triage Standaard (NTS) aan als onderdeel van X/Care SEH. Voor de ondersteuning van de NTS zijn SemLab en McKesson een samenwerkingsverband aangegaan waarbij SemLab MeditraNTS levert en McKesson de naadloze integratie voor haar rekening neemt binnen het ZIS/EPD.

MeditraNTS is een interactief systeem voor medische urgentiebepaling (triage). Specifiek ontwikkeld ter ondersteuning van de triagist(e) in de dokterspost, in de meldkamer ambulancedienst of op de spoedeisende hulp.

X/Care SEH ondersteunt al het Manchester Triage Systeem (MTS), het ziekenhuis heeft nu ook de keuze om NTS te gebruiken zonder ingrijpende veranderingen in X/Care SEH of het werkproces.

“Wij zijn erg blij met de samenwerking met McKesson – een van de grootste aanbieders van zorgoplossingen en bovendien een zeer succesvol Fortune 500 bedrijf”, zegt Bram Stalknecht, CEO van SemLab. “Softwareondersteuning bij urgentie-bepaling kan alleen kwaliteitsverhogend werken als het toepassen van de wetenschappelijk beproefde standaarden voor de gebruiker binnen het SEH zeer gemakkelijk gemaakt wordt. Met de integratie in de X/Care module is hier zeker aan voldaan.”

“Waarom SemLab? De keuze was eenvoudig. SemLab is dé specialist voor NTS software en diensten, heeft het NTS Keurmerk en MeditraNTS is een gebruikersvriendelijk product dat moeiteloos integreert binnen de bestaande procesondersteuning van X/Care SEH.”, aldus Bernard Bresser, product marketing manager McKesson.