our News

SemLab lanceert Meditra NTS Enterprise Editie

Het einde van de wachttijden

Speciaal voor instellingen die met meerdere gebruikers tegelijk NTS triage toepassen, biedt SemLab de optimale oplossing: de Meditra NTS Enterprise Editie.

Met deze gecertificeerde versie van Meditra NTS wordt de gebruikersinterface gesplitst van het back-end systeem. Hierdoor worden de gebruikers niet meer vertraagd door de zware beslissingsondersteunende algoritmes. De gebruikersinterface zelf is niet veranderd, deze biedt nog steeds dezelfde vertrouwde functionaliteit.

Voor triagisten betekent dit dat er geen wachttijden meer zijn: nauwelijks vertraging bij het opstarten (<10 sec.) en directe respons tijdens de triage. Bovendien is het met de Meditra Enterprise Editie mogelijk om per call te bepalen of er fysieke of telefonische triage moet worden gedaan. In de toekomst kan een triage-call met dit systeem ook gepauzeerd worden en op een later moment weer worden voortgezet, desgewenst op een andere werkplek.

Meditra NTS Enterprise Editie gebruikt een centrale triage- en databaseserver waar alle berekeningen worden gedaan en gegevens worden opgeslagen. Voor de IT omgeving betekent dit een extra server, maar daar staat een veel lagere belasting van de huidige applicatieserver tegenover.

Bovendien is het met Meditra EE ook voor andere applicatieontwikkelaars mogelijk om direct met de triageserver te communiceren door middel van een SOAP gebaseerde applicatie interface. Hierdoor wordt de weg gebaand voor nieuwe vormen van samenwerking en integratie van triage-oplossingen in bestaande software.

SemLab blijft investeren in ontwikkeling om triage voor haar klanten zo toegankelijk mogelijk te maken, volgens de Nederlandse Triage Standaard. Zo staat voor de nabije toekomst nieuwe functionaliteit in het gebruikersinterface gepland, om met name het selecteren van de juiste ingangsklacht te vereenvoudigen..

SemLab verwacht met deze ontwikkeling tegemoet te komen aan de vragen uit de markt en zo haar leidende rol als preferente leverancier van NTS applicatiesoftware te versterken.