Join us

We are constantly looking for good people. If you feel that your skills will help us grow our business, please contact us immediately.

Please note that this information is intended for the actual candidates only. Responses by job agencies or similar are not appreciated and will not be responded to.

Junior JAVA Developer met ambitie

Wij hebben per direct een vacature voor een junior Content Analist beschikbaar.
Om AI applicaties goed te laten functioneren gaan eerst handmatige handelingen vooraf. De tekstdocumenten worden geanalyseerd door professionals en verder verrijkt met ons algoritme. Pas dan heeft de klant een applicatie die de processen automatisch laat verlopen. We zoeken een young proffesional die secuur en efficiënt met tekstuele data kan omgaan.
De functie omvat de volgende taken:

 • Het verrichten van zelfstandig analyse werk in Artificial Intelligence systemen in teamverband, binnen de vastgestelde projecten en producten als volwaardig lid van het team.
 • Het verrijken en bewerken van data, anonimiseren, en event detectie binnen het verschillende domeinen.
 • Het assisteren bij modelleer projecten
 • Het opleveren en/of rapporteren van resultaten.
 • Het begeleiden van stagiaires.

Wat je meebrengt:

 • Je hebt een (bijna) afgeronde Universitaire opleiding
 • Je bent goed in de Nederlandse- en Engelse taal
 • Franse- taal is een pre
 • Secuur in tekst analyse
 • Affiniteit met nieuwe disruptive technology in AI
 • Enthousiasme

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en we bieden je veel ruimte om je persoonlijk te verbeteren, verbreden en door te ontwikkelen. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.
Interesse? Neem dan contact op met Mark Vreijling, vreijling@semlab.nl of bel even.

Junior JAVA Developer met ambitie

Wij hebben per direct een vacature voor een junior Java Developer beschikbaar.

Als junior developer versterk je ons JAVA development team en werk je mee aan innovatieve toepassingen voor diverse klanten. Je begint met het oplossen van kleine problemen en zal direct actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze producten. Uiteraard ondersteund door onze ervaren Java developers.

Ben jij leergierig, heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding en houd je er van om steeds met de nieuwste technieken en tools te werken kom dan zeker eens bij ons langs voor een kennismakingsgesprek.

Om je een indruk te geven waarmee wij werken geven we je alvast een lijst van onze huidige development stack: Play Framework 2, JEE 7, JAX-RS, JAX-WS, JPA, Html5, Javascript, CSS3, Java 8, Maven, Eclipse, Jenkins, SonarQube, Jira, Junit

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en we bieden je veel ruimte om je persoonlijk te verbeteren, verbreden en door te ontwikkelen. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.

Interesse? Neem dan contact op met Mark Vreijling, vreijling@semlab.nl of bel even.

Customer support / Software tester

Wij hebben per direct een vacature voor een gecombineerde Customer support en Software tester functie.

Als customer support ben je het aanspreekpunt voor onze klanten en daarmee een van de visitekaartjes van SemLab. Je verleent telefonische ondersteuning bij knelpunten tijdens de installatie of het gebruik van onze software. Je lost de problemen zoveel mogelijke zelf op, op basis van je eigen expertise en je nog te ontwikkelen kennis van onze producten. Bij complexe zaken speel je een brugfunctie tussen de klant en het ontwikkelteam waarbij jij borg staat voor een klantgerichte benadering en een prettige afwikkeling van het probleem.

Omdat support zaken bij SemLab gelukkig geen dagtaak zijn, wordt deze functie aangevuld met software test verantwoordelijkheden. Als software tester heb je een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsborging van onze producten. Je ontwerpt en implementeert test plannen en scenario’s en past je kennis over testmethodes toe naar gelang de producten zich daarvoor lenen.

Met deze functie ben je tevens verantwoordelijk voor het signaleren en rapporteren van mogelijke problemen bij het opleveren van distributies aan onze klanten. Dit doe je op basis van de ervaring die je hebt als software tester en de feedback die je krijgt van de onze klanten. Deze problemen los je vervolgens samen met het ontwikkelteam op.

Dit is een functie op HBO niveau en gericht op een kandidaat met ervaring of bewezen affiniteit met softwareontwikkeling in JAVA. Uitstekende contactuele eigenschappen en duidelijke expressie in de Nederlandse en Engelse taal is onmisbaar. Ervaring in customer support is een pre evenals ervaring met software test platformen en methodes.

Reageren? Mail naar vreijling@semlab.nl of bel even.

Ervaren Java Developer (Medior/Senior)

Wij hebben per direct een vacature voor een ervaren (Medior/Senior) Java Developer beschikbaar.

Als ervaren Java Developer ben je verantwoordelijk voor:

 • Doorontwikkeling van onze big data analyse toepassingen
 • Ontwikkeling van nieuwe producten; uitdenken, planning en implementatie

Belangrijke trefwoorden m.b.t. onze development stack zijn: Java 8, JEE 7, JBoss WildFly, Play Framework, Apache Storm, Maven, SonarQube, Junit, JMS.

Heb jij minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met Java ontwikkeling met een afgeronde HBO+ opleiding. Heb jij passie om je te verdiepen in nieuwe technologieën en technieken. Kan jij zelfstandig werken met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid? Lijkt het je leuk om deel uit te maken van een enthousiast team bij een leuk innovatief bedrijf. Kom dan zeker eens praten langs voor een kennismakingsgesprek.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en we bieden je veel ruimte om je persoonlijk te verbeteren, verbreden en door te ontwikkelen. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend.

Interesse? Neem dan contact op met Mark Vreijling, vreijling@semlab.nl of bel even.

Knowledge engineer

Ter aanvulling van ons team zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar voor onze kennis-systemen. De werkzaamheden bestaan uit het opzetten en doorontwikkelen van onze kennis repositories in met name het financiële domein. De technologieën die wij gebruiken zijn gebaseerd op het semantic web. Denk dus aan OWL/RDF en tools als Protegé  Een specifieke vooropleiding is niet  vereist. Wel dient een werk- en denkniveau op WO niveau aantoonbaar te zijn, en is een oog voor detail een vereiste. Affiniteit met de financiële wereld strekt sterk tot aanbeveling.

Reageren? Mail naar vreijling@semlab.nl of bel even.

Junior Business Development Manager

The Junior Business Development Manager’s primary task is to acquire new profitable customers. You will be the link between the marketplace and our development team. Together with the Business Development Director, you will manage a portfolio of European based accounts, including Fintech, LegalTech and Healthcare markets.
We offer you a professional salary, a target related bonus and laptop & smartphone.

Requirements: Recent master degree in Artificial Intelligence, Econometrics or comparable. Fluency in Dutch and English. Strong interpersonal skills. Maximum 0f 2 years working experience for a software AI vendor in the target industry. A good network in the identity AI market. Ability to understand customers’ processes and sell solutions for challenges within these processes. Conceptual selling in challenging market of Artificial Data Intelligence.

To respond, send an e‐mail to: info@semlab.nl or call +31 (0)6 2345 95 72 and ask for Mr. Bram Stalknecht.

Internships / Stageplaatsen

Wij hebben regelmatig stageplaatsen voor studenten informatica, kunstmatige intelligentie, economie, communicatie, business marketing of vergelijkbare studies op WO of HBO niveau. Wij bieden een interessante, dynamische werkomgeving, een stagevergoeding en serieuze stagebegeleiding. Bovendien hebben de meeste stagaires inmiddels voor korte of langere tijd een vaste baan bij ons gevonden.

Reageren? Mail naar vreijling@semlab.nl of bel even.

Please call us or send us your CV and we’ll get back to you.