Form Reader

De Semlab Form reader is een systeem waarmee automatisch de inhoud uit gescande papieren formulieren kan worden gelezen. Ook met de hand ingevulde gegevens zijn hieruit leesbaar en te converteren naar digitale data.

Dit systeem kan bijvoorbeeld worden ingezet bij het automatisch verwerken van schadeformulieren. Ingevulde schadeformulieren bevatten verschillende soorten informatie die ofwel door het aanvinken van zogenaamde “checkboxen”, ofwel door handgeschreven tekst wordt weergegeven. Met de Semlab Form Reader kunnen checkboxen vrijwel foutloos worden uitgelezen. Ook de locatie van de handgeschreven teksten wordt automatisch gevonden. Voor het uitlezen van de teksten wordt de betrouwbaarheid voor een belangrijk deel bepaald door de duidelijkheid en de complexiteit van de geschreven tekst. Met name kentekens, postcodes etc, kunnen in het algemeen betrouwbaar worden gevonden.

De techniek waarmee de Form Reader is ontwikkeld, valt onder de noemer van “Computer vision” en “Deep Learning”. Met behulp van state-of-the-art beeldbewerkings algoritmen en set van specifiek voor het formulier getrainde convolutionele neurale netwerken wordt de handgeschreven informatie omgezet naar digitale data.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit product of wilt u een kosteloze demonstratie, neem dan contact met ons op.