GGZ Triage

Meditra GGZ is specifiek ontwikkeld als interactief hulpmiddel ter ondersteuning van de voorwacht van de acuut psychiatrische hulpverlening. Hiermee wordt op een toegankelijke en intuïtieve manier vastgesteld wat er aan de hand is, welke hulpverlening een persoon nodig heeft en wat hiervan de urgentie is.

Het systeem helpt de triagist(e) door aan te geven welke informatie nodig is om de urgentie van een klacht te kunnen bepalen. Meditra zorgt er tegelijkertijd voor dat het gekozen triageprotocol consequent en meetbaar wordt toegepast.  Met onze Meditra Manager software kan het gebruik van het Meditra systeem worden geanalyseerd.

Het protocol waar Meditra GGZ mee werkt is gebaseerd op de GGZ-triagewijzer. Het Meditra systeem bestaat uit zes stappen die gezamenlijk het volledige triageproces beslaan. De eerste stap bestaat uit het invoeren van de patiëntgegevens, daarna moet vastgesteld worden of de patiënt ABCD veilig is (geen bedreiging heeft van de vitale functies). Als de patiënt “somatisch” veilig is volgt de pyschische ABCDE aangevuld met BVC. Op basis van deze gegevens wordt vervolgens de voornaamste ingangsklacht gekozen. Hierna volgt het triagescherm waar de urgentie wordt bepaald. De laatste stap bestaat uit het bepalen van het juiste advies en vervolgacties waarna de triage wordt afgesloten.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit product of wilt u een kosteloze demonstratie, neem dan contact met ons op.